Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két nap után kidobták a Pirate Bayt Grönlandról

2013.04.11. 22:12

Két napig tűrték csak meg a grönlandi hatóságok a hírhedt torrentoldalt a Pirate Bayt az ország internetes doménjén, a .gl tartományban. A torrentoldal keddre virradóra jelent meg a thepiratebay.gl cím alatt, és csütörtökön már nem volt itt elérhető. A grönlandi doménneveket felügyelő Tele-Post telekommunikációs cég hivatalos közleménye szerint azért vették el a Pirate Baytől a grönlandi címet, mert azt potenciálisan illegális célokra használták volna.

A költözésre azért volt szükség, mert felmerült az esély, hogy a sokáig a svéd kalózpárt védelmét élvező szerverekhez tartozó címeket egyszerűen lefoglalja a svéd rendőrség, ahogyan év elején az illegális foci- és jégkorongstreameket közvetítő p2ptv.se oldaltól kobozták el a hatóságok bírósági döntés alapján a doménnevet. Az oldal most újra a svéd .se domén alatt elérhető, jelenleg 56 millió fájlt osztanak meg és 15 milliót töltenek le róla éppen. A Pirate Bay vezetői azt mondják, doménnevek tucatjait jegyeztették be különféle országokban és szolgáltatóknál.