Móric
14 °C
15 °C

Negyvenezren jelentkeztek az álomállásra

2013.04.11. 17:05

Negyvenezren jelentkeztek hat újabb ausztráliai álomállásra szerte a világból. A félévre szóló munka lényegében kalandos vakáció, amiért 100 ezer ausztrál dollárt – 24 millió forintot – kapnak az állásnyertesek.

A jelentkezési határidő e hét szerdán éjfélkor járt le. A világ több mint 200 országából összesen 330 ezer ember érdeklődött a hat álomállás iránt. Végül csak 40 ezren – a legtöbben az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából – küldtek el magukról félperces videót, amely azt hivatott bemutatni, hogy miért az adott illető a legalkalmasabb a munkára – adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

A negyvenezres sereg legalább húszezer percnyi videóanyagát kell most végignéznie az ausztráliai zsűrinek, hogy kiválasszák a tizennyolc döntőst. Őket Ausztráliába repítik, és végül június 21-én jelentik be a hat győztest, akikre két vakáció-kalandút vár: az egyik során ízelítőt kapnak az északi bozótos-cserjés vidékből, a másik során Sydneyben zárt közű mulatságokon és fesztiválokon mulathatnak nagyon fontos vendégeknek járó kényelemben. Élményeikről azután írásban kell beszámolniuk a neten. Az első álomállás akció 2009-ben volt, jó reklámnak bizonyult Ausztrália számára.