Árpád
-2 °C
3 °C

Gyakornokokat visznek a Szilícium-völgybe

2013.04.12. 08:40

Elstartolt a magyar diákoknak kiírt Bridge Budapest ösztöndíjprogram, amelynek segítségével tíz fiatal egyetemista néhány hónapig gyakornokként dolgozhat a világ legnagyobb internetes cégeinél. A sikeres pályázók a Facebooknál, Twitternél vagy SoundCloudnál, illetve a projektet kitaláló és támogató magyar internetes trió, a Logmein, Prezi és Ustream különböző irodáiban szerezhetnek közvetlen tapasztalatot e cégek működéséről. Emellett a Bridge Budapest újságíróknak is programot indít, amellyel megismerhető a Szilícium-völgy belső világa.

A Bridge Budapest program egyik fő célja leszámolni a hazai fiatalok kishitűségével. Azt akarják bebizonyítani az embereknek, hogy innen is lehet világszerte sikeres projekteket indítani. A három magyar cég úgy látta, hogy bár az informatikai szakma rendszeresen találkozik velük konferenciákon, a 20-25 éves fiatalok körében nagyon kevesen ismerik a történetüket, és nem lebeg előttük ez a jövőkép, hogy egy budapesti startup is elérhet globális sikert. A Bridge Budapest neve is ara utal, hogy kapcsolatot teremtenek a világgal.

Irány az USA

Az ösztöndíjra április 10 és május 6 között lehet jelentkezni egy angol nyelvű prezentációval, valamint egy maximum 2 perc hosszú bemutatkozó videóval, amiben a pályázónak két kérdésre kell választ adnia: hogy mit jelent neki az internet, és hogy mi jut eszébe a "hétköznapi hősök" kifejezésről.

A jelentkezési űrlapon a pályázónak meg kell adnia, hogy melyik cégnél és milyen munkakörben szeretne gyakorlatot szerezni. Most informatika, dizájn és marketing/értékesítés területén ajánlanak helyeket a fent említett cégek irodáiban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?