Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Megint baj van az állami számítástechnikával

2013.04.12. 12:43

Olvasónktól kaptunk bejelentést arról, hogy szünetel az ügyfelek kiszolgálása a 11. kerületi okmányirodában, és a dolgozók országos méretű hibáról tájékoztatták őket.

CapturedImage
Fotó: Morson / olvasónk

Az okmányirodák számítástechnikai üzemeltetéséért felelős Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál megerősítették az információt. A kapott levél szerint a személyazonosító igazolvány- és útlevél ügyintézés rendszerhiba miatt jelenleg szünetel. Bár rákérdeztünk, a hiba pontosabb okát nem közölték, csak annyit, hogy annak elhárításán folyamatosan dolgoznak. Az ezektől eltérő ügyekben az ügyfélkiszolgálás zavartalanul működik. A KEKKH javaslata az, hogy sürgős esetben az emberek hívják fel a helyi okmányirodát, és kérdezzenek rá, mi a helyzet.

A héten nem ez az első alkalom, hogy valamilyen ügyintézéssel kapcsolatos rendszer megáll. Szerdán a magyarorszag.hu, illetve az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő Ügyfélkapu állt le, mint később kiderült, a rendszert futtató szervereknek helyet adó terem klímája mondta fel a szolgálatot. Még aznap délután a Nemzeti Közlekedési Hatóság KRESZ-vizsgákat bonyolító rendszere is megállt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!