Judit
2 °C
7 °C

A Google eladta a Motorola Home-ot

2013.04.15. 18:32

Az amerikai versenyhivatal áldását adta a Google tavaly év végén elindított üzletére, így a cég eladhatja a tavaly felvásárolt Motorola Mobility hardvergyártó részlegét, a Home-ot. A vevő a tévés set-top boxokat gyártó Arris cég, ami 2,05 milliárd dollárt, és ezen felül 300 millió értékben saját részvényt ad a Motorole Home-ért. A Google ezzel 16 százalékos tulajdonossá válik az Arrisban, ráadásként pedig a cég szabadon használhatja majd a Motorola Google-nél maradt részlegének szabadalmait is. A tulajdonosváltással 7000 alkalmazott is átkerül az új gazdához, illetve egy sor folyamatban levő per, amit a szintén set-top boxokban utazó Tivo indított a Motorola Home ellen.

A Google tavaly 12,5 milliárd dollárért vásárolta fel a Motorola Mobilityt, amiből a Home lepasszolásával most 10 milliárd marad a kiadási oldalon. A hardvergyártó részleg kicsit kilógott a Google profiljából, főleg miután kiderült, hogy a Google TV kezdeményezés mégsem olyan nagy siker, mint ahogy azt tervezték. A vásárlással a Google-nek elsősorban a Motorola mobilos ágazata kellett, azon belül is az a rengeteg szabadalom, amit az Androidban használhatnak fel, illetve a vetélytársakat eltilthatják a használatuktól, vagy pénzt kérhetnek értük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?