Árpád
-2 °C
3 °C

Akadozik a Citibank online rendszere

2013.04.15. 14:40

A Citibank online felülete annak ellenére is csak akadozva működik, hogy a hétvégi rendszerátállást követően a hétfő reggel nyolckor elméletileg normális ügymenet szerint kellett volna induljon a hét. Ehhez képest a bank Facebook-oldala tele van elégedetlenkedő ügyfelekkel, akik szerint az online bankfelület elérhetetlen.

Az Index citibankos számlával rendelkező munkatársai is kipróbálták, és délután kettőig nekünk is úgy tűnt, hogy bár a honlap él, az online bankfelületet indító gombra kattintva angol nyelvű hibaüzenet fogadja az ügyfeleket. Valamivel délután két óra után a rendszer látszólag helyreállt, legalábbis megjelent a bejelentkezéshez szükséges adatokat bekérő oldal.

Akadt, akinek hosszas gondolkodás után szerverhibát dobott a gép. Azok, akik bejutottak, egy idő után vagy hibára futottak, vagy nem tudtak utalni egy másik citis számlára, és ha megunták, kilépni sem tudtak, csak percekig gondolkodott a gép. A rendszer tehát elindult, de továbbra is akadozik.

A Citibank hozzánk eljuttatott közleménye is megerősíti a tapasztalatainkat. Abban ugyanis az áll, hogy a hétvégi rendszerátállást követően minden fő banki szolgáltatásuk – ATM, kártyás vásárlások, banki átutalások – működik, az ügyfélmegbízásokat teljesíteni tudják. Az internetbank jelenleg nem elérhető, „a Citi helyi és globális hálózatában egy kiváló szaktudással és tapasztalatokkal rendelkező nagy csapat dolgozik azon, hogy a fennakadásokat ezen a csatornán korrigálják”. Az ügyfélkiszolgálás a fiókokban és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül működik.

A hibák pontos forrásáról nem esett szó, de a problémáknak köze lehet ahhoz, hogy a magyarországi Citibank az első az európai, közel-keleti és afrikai régióban, ahol bevezetik az új, globális IT-rendszert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?