Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Két gigabites internetet nyújt a Sony

2013.04.16. 14:26

Havi 11 ezer forintnak megfelelő jenért a világ leggyorsabb lakossági internetelérésére lehet előfizetni Tokióban és néhány ahhoz közeli városban. A két gigabites letöltési és egy gigás feltöltési sebességet a Sony által támogatott So-net Enterteinmentnél lehet megvásárolni. Az érdeklődőknek 120 ezer forintnak megfelelő összegért telepítik a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges berendezéseket.

A szolgáltatás egyetlen hátulütője, hogy kevés háztartási eszköz tudja kihasználni a két gigabites kapcsolatot. A laptopokban és asztali gépekben általában egy gigabites hálózati csatlakozó van, és az elterjedtebb wifis eszközök is csupán néhány száz megabites átviteli sebességet nyújtanak.

Az optikai hálózatok a japán kormány támogatását élvezik, és ennek köszönhetően a háztartások negyede el van látva ilyen kapcsolattal. Persze a szigetországban nagy előnyt jelent a hálózat kiépítése szempontjából, hogy a lakosság nagy része toronyházakban zsúfolódott össze, mert így viszonylag egyszerű növelni az üvegszálas hálózat lefedettségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?