Az Apple kirúgta, a Facebook felvette

2013.04.17. 15:01

A Facebook felvette az a vezetőt, aki az Apple kudarcba fulladt térképes szolgáltatásáért volt felelős. Richard Williamson fejlesztési igazgatóként csatlakozott a Facebookhoz.

Richard Williamsont tavaly novemberben rúgta ki Eddy Cue, az Apple egyik alelnöke, miután felhasználók ezrei jelezték a térképszolgáltatásban lévő óriási hibákat. Az iOS 6 tavaly lecserélte a jól működ ő Google Maps szolgáltatást és egy saját fejlesztésű, a TomTom GPS-gyártótól vásárolt adatokra épülő térképszolgáltatás került a helyére.

A felhasználók szinte a megjelenés napján jelezték az egyre sűrűsödő hibákat az Apple-nek, a térképen nem működött rendesen a navigáció, teljesen rossz helyre vezetett felhasználókat, néhol nem működött a 3D-megjelenítés. A botrány nem tett jót az Apple-nek, pedig a térkép lecserélése a leglátványosabb példája volt annak, hogy az Apple igyekszik minél inkább függetlenedni a Google szolgáltatásaitól.

Williamson LinkedIn profilján jelezte, hogy ezentúl a Facebooknál dolgozik. A fejlesztő 2001-ben került az Apple-hez, két évvel később az iOS egyik fejlesztési igazgatója lett. Az Apple Maps fejlesztésének vezetését 2012 januárjában vette át.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM