Móric
14 °C
15 °C

A Nokia öthüvelykes Lumia phabletet gyártana

2013.04.19. 10:45

A Nokia is követi a trendeket, a hírek szerint még idén öthüvelykes Lumia phabletet mutatna be. A Financial Times értesülései szerint a cég számos új készüléket mutat be, a leginnovatívabb ezek közül az öthüvelykes phablet, ami leginkább a Samsung Galaxy Note által kijelölt utat követné.

Ezen kívül a csúcskategóriában is jelen szeretne lenni, folytatja Lumia sorozatának fejlesztését. Idén jelenik meg az első Lumia, amelyen a cég Pureview technológiája is benne lesz. Júliusban mutatják be és 40 megapixeles kamerával, vakuval próbál kitűnni a többi okostelefon közül.

A Nokia nem felejti el az alsóbb kategóriákat sem, ősszel adnának ki egy olcsóbb árfekvésű Lumia mobilt. A cég 5,6 millió Lumiát adott el az év első negyedében, ez 25 százalékos növekedés az előző negyedhez képest. Impresszív növekedés, de elmarad a rivális cégektől, az iPhone 37 millió iPhone-t szállított, a Samsung 61 millió okostelefont adott el.

A Nokia nem adja fel, 27 százalékos növekedést várnak az eladásokban a következő negyedben. Hiába azonban a phabletes újítás, így sem lesz könnyű dolga az Apple és a Samsung mellett.