Judit
3 °C
7 °C

A Nokia öthüvelykes Lumia phabletet gyártana

2013.04.19. 10:45

A Nokia is követi a trendeket, a hírek szerint még idén öthüvelykes Lumia phabletet mutatna be. A Financial Times értesülései szerint a cég számos új készüléket mutat be, a leginnovatívabb ezek közül az öthüvelykes phablet, ami leginkább a Samsung Galaxy Note által kijelölt utat követné.

Ezen kívül a csúcskategóriában is jelen szeretne lenni, folytatja Lumia sorozatának fejlesztését. Idén jelenik meg az első Lumia, amelyen a cég Pureview technológiája is benne lesz. Júliusban mutatják be és 40 megapixeles kamerával, vakuval próbál kitűnni a többi okostelefon közül.

A Nokia nem felejti el az alsóbb kategóriákat sem, ősszel adnának ki egy olcsóbb árfekvésű Lumia mobilt. A cég 5,6 millió Lumiát adott el az év első negyedében, ez 25 százalékos növekedés az előző negyedhez képest. Impresszív növekedés, de elmarad a rivális cégektől, az iPhone 37 millió iPhone-t szállított, a Samsung 61 millió okostelefont adott el.

A Nokia nem adja fel, 27 százalékos növekedést várnak az eladásokban a következő negyedben. Hiába azonban a phabletes újítás, így sem lesz könnyű dolga az Apple és a Samsung mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?