Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

A nyugdíjasokra is számít a Veletech

2013.04.22. 16:56

Idén negyedik alkalommal rendezik mg a Veletech kiállítást, ahol a mobilkommunikáció, a hardver és a pc-ipar legfontosabb, itthon is jelen levő gyártói és forgalmazói mutatják meg legújabb termékeiket a látogatóknak. A kiállítás 2013. április 28-án, délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit, és 18 óráig tart nyitva. A budapesti Millenáris "B" csarnokában több mint húsz cég várja a látogatókat.

A szervezők szerint a rendezvény elsősorban a felhasználók rendezvénye, ezért úgy alakították ki a programokat, hogy a technológia iránt fogékony érdeklődők mellett azok se érezzék magukat elveszettnek, akik még csak ismerkednek az újdonságokkal.

A vadonatúj Samsung Galaxy S IV mellett kap helyet a mobiltelefon negyvenedik születésnapjára összegyűjtött, régi készülékekből álló tárlat. A galérián pedig a régi számítógépes játékok szomszédságában profik tuningolják majd a legmodernebb számítógépeket, és élőben készítenek egyedi kialakítású számítógépházat.

Nyugdíjas érdeklődők érdekes előadásokat hallgathatnak „Ismerd meg jobban unokád világát!” címmel. A szervezők célja a fiatal, magyar alkalmazásfejlesztőket támogatása, ezért az ifjú programozók „app szigetek” néven nyolc asztalon mutatják be fejlesztéseiket a Telenor jóvoltából .

Bemutatkozik a Firefox OS, ott lesz a rendezvényen a HTC One, és persze a világ legvékonyabb okostelefonja az Alcatel standján. A Nokia a teljes Lumia-portfóliót kiállítja, a BlackBerry pedig a Z10 mellett a qwerty gombkészlettel felszerelt Q10-et is megmutatja az érdeklődőknek. Látható lesz az LG teljes kínálata, valamint egy 84 inches 4K televízió, és a Huawei itt mutatja be a magyar piacra szánt okostelefonjait.

A Veletech 2013-ra a belépőjegy ára 800 forint. A szervezők a bevételek egy részét jótékony célra ajánlják fel. 14 éven aluliaknak és 60 éven felülieknek a belépés díjtalan.