Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Csalódás a Facebook Home startja

2013.04.22. 09:36

Félmillóan töltötték le egy hét alatt a Facebook Home androidos interfészt a Google Play szoftverboltból. Ez óvatos kezdésnek tekinthető, hiszen a Facebook felhasználóinak száma egymilliárd körül jár. A lehetséges Home-használók számát behatárolja, hogy egyelőre az androidos készülékeknek is csak egy részén elérhető a telefon eredeti felületét teljesen lecserélő alkalmazás. Összehasonlításképp jó tudni, hogy a Facebook alap androidos alkalmazását akár ötszázmillióan is letölthették.

Ugyanakkor nem is olyan rég volt olyan program, ami az androidos indulásakor 24 óra alatt egymillió letöltés fölé ment. A könnyen alkalmazható speciális hatások miatt népszerű közösségi fotóalkalmazás, az Instagram tavaly áprilisban döntötte be a Play Store-t.

A Facebook Home félmillója ráadásul azért sem jelent átütő sikert, mert app az átlagos értékelése időközben 2,2-re csökkent az ötpontos skálán. Már az induláskor elszaporodtak az egycsillagos értékelések, és mivel ez a trend később is folytatódott, lassan el kell fogadni, hogy nem a Facebookot gyűlölő felhasználók trollkodásáról van szó. A félmilliós letöltésszám átlépésekor a majdnem tizenegy ezer értékelésből öt és félezer adta a legalacsonyabb pontszámot.

A Google Play nem ad pontos számokat a letöltésekről, a Google cache adatai alapján lehet csak sejteni, hol is jár a Facebook Home. Az appot április 19-én még a százezer és ötszázezer letöltés közé tette a lista, ahol most már ötszázezer és egymillió közé teszik a letöltések számát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!