Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalódás a Facebook Home startja

2013.04.22. 09:36

Félmillóan töltötték le egy hét alatt a Facebook Home androidos interfészt a Google Play szoftverboltból. Ez óvatos kezdésnek tekinthető, hiszen a Facebook felhasználóinak száma egymilliárd körül jár. A lehetséges Home-használók számát behatárolja, hogy egyelőre az androidos készülékeknek is csak egy részén elérhető a telefon eredeti felületét teljesen lecserélő alkalmazás. Összehasonlításképp jó tudni, hogy a Facebook alap androidos alkalmazását akár ötszázmillióan is letölthették.

Ugyanakkor nem is olyan rég volt olyan program, ami az androidos indulásakor 24 óra alatt egymillió letöltés fölé ment. A könnyen alkalmazható speciális hatások miatt népszerű közösségi fotóalkalmazás, az Instagram tavaly áprilisban döntötte be a Play Store-t.

A Facebook Home félmillója ráadásul azért sem jelent átütő sikert, mert app az átlagos értékelése időközben 2,2-re csökkent az ötpontos skálán. Már az induláskor elszaporodtak az egycsillagos értékelések, és mivel ez a trend később is folytatódott, lassan el kell fogadni, hogy nem a Facebookot gyűlölő felhasználók trollkodásáról van szó. A félmilliós letöltésszám átlépésekor a majdnem tizenegy ezer értékelésből öt és félezer adta a legalacsonyabb pontszámot.

A Google Play nem ad pontos számokat a letöltésekről, a Google cache adatai alapján lehet csak sejteni, hol is jár a Facebook Home. Az appot április 19-én még a százezer és ötszázezer letöltés közé tette a lista, ahol most már ötszázezer és egymillió közé teszik a letöltések számát.