16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Elindult a Street View Magyarországon

2013.04.23. 09:22 Módosítva: 2013.04.23. 11:51

A Google kedd reggel elindította a Street View-t Magyarországon, a szolgáltatást a Google Mapsen lehet elérni. A Google és a magyar hatóságok két hónapja egyeztek meg. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke egy konferencián jelentette be, hogy sikerült megoldásra jutni a Google Street View és hasonló szolgáltatások magyarországi bevezetésével kapcsolatban.

A szolgáltatás a térképről indulva érhető el két módon: ha ráközelítünk egy pontra, akkor átvált Street View-módba. A másik lehetőség, hogy a térkép bal oldalán megjelenő sárga figurát ráhúzzuk arra a pontra, ahol az utcaképet szeretnénk megnézni. Ha rákattintunk a sárga figurára, akkor a térképen kékkel jelennek meg azok az utcák, amelyek szerepelnek a szolgáltatásban.

Megtalálom magam a Street View-n?

A Google-autók 2011-ben és 2012-ben jártak Magyarországon. A hatóságok engedélyével idén május 13-án térnek vissza az utakra, hogy aktualizálják a 2 éve elkészített fotókat.

A hatóság olyan állásfoglalást adott ki, melyben figyelembe veszi az új adatvédelmi szabályozás kibővített jogalapjait és amely megfelelően és hatékonyan biztosítja az érintettek magánszférához való jogát.


View Larger Map

A mostani megállapodást hároméves egyeztetési folyamat előzte meg. A Google 2010-ben már elkezdte lefényképezni az utcákat, de az akkori adatvédelmi biztos leállíttatta az autókat. Joóri András volt adatvédelmi biztos az akkori szabályozásra hivatkozva adta ki állásfoglalását, amely nem tette lehetővé a Street View-szolgáltatást. Azóta azonban megváltozott a jogi környezet, így már nincs akadálya az indulásnak.

A Street View 2007-es indulása óta a Google-autók világszerte több mint nyolcmillió kilométert fényképeztek végig, így készült el 44 ország több mint 3000 városának virtuálisan bejárható internetes térképe.

Magyarországon valamennyi települést végigjárta a Google autója. A kisebb településeken egyelőre csak a főutcákon működik a szolgáltatás, a város- és faluszéli kisebb utcákat még nem fényképezték végig. A szolgáltatáson meg lehet nézni, hogy mikor merre járt az autó.

Talált valamilyen szokatlan tárgyat, megrendezett jelenetet a Street View-n? Esetleg talált olyan helyet, ami kimaradt a szolgáltatásból? Küldje el nekünk e-mailben, esetleg kommenteljen a témával foglalkozó poszt alatt a Facebook-oldalunkon!

Screenshot 4 23 13 9 30 AM-2.png


  • Hírek
  • Hírek