Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 2 millió 3G-használó Észak-Koreában

2013.04.26. 15:19

Mostanra 2 millióan használják az ország 3G-hálózatát – írja egy Észak-Korea tech híreivel foglalkozó blog. Az adatokat megerősíti a 3G-t szolgáltató Koryolink is, aki a kormánnyal és az egyiptomi Orascommal fogott össze a fejlesztésért.

A szolgáltatást csak hanghívásokra lehet használni, de tiltottak a nemzetközi hívások is. 2012, induláskor a Koryolink 1 millió előfizetőt szerzett. 2013 januárjától a kormány megengedte a turistáknak, hogy bevigyék saját telefonjaikat. A helyi lakosokkal ellentétben ők internetezésre is használhatták a 3G-t, ha vettek helyi SIM-kártyát.

Előző hónapban azonban megszűnt ez a lehetőség, mostanra a látogatók egyáltalán nem használhatják a fejlettebb hálózatot, az észak-koreaiaknak pedig pedig nagyon limitált lehetőségeik vannak, csak az előre engedélyezett weblapokat kereshetik fel.