Olivér
5 °C
8 °C

Most először okostelefonból fogyott több

2013.04.26. 13:34

Az IDC nevű piackutató legújabb negyedéves okostelefon-eladási adatai alapján nagyot nőttek a kínai és koreai gyártók, az Apple viszont csak mérsékelt növekedést tudott felmutatni. Maga a piac négy százalékkal nőtt egy év alatt, a gyártók összesen körülbelül 420 millió telefont gyártottak.

A negyedéves adatok alapján most először az okostelefonok megelőztek régi társaikat: 51,6 százalékát birtokolják a piacnak – a piackutató szerint viszont nincs egyértelműen definiálva mit jelent az okostelefon, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből az adatból.

A Samsung a legnagyobb gyártó, az összes telefon 32,7 százalékát ők szállították, ez majdnem duplája a második helyen lévő Apple eredményének. Az LG, a Huawei és a ZTE körülbelül ugyanannyi eszközt adtak el: 10,3 milliót az LG, 9,1 milliót a ZTE, amely százszázalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A Samsung 70,7 millió készüléket adott el (ez 37 százalékos növekedés), az Apple pedig 37,4 millió, minden más gyártó együtt összesen 78,8-at.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?