Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordprofit a Samsungnál

2013.04.26. 13:51

A többek között a Galaxy S okostelefonokat és a Galaxy Tab táblagépeket gyártó Samsung Electronics rekordszintű, 6,5 milliárd dolláros adózott eredményt ért el idén az első negyedévben. A cég már a hatodik egymást követő negyedévben növelte profitját, ami az év első három hónapjában 42 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Samsung Electronics üzemi eredménye 54 százalékkal 7,91 milliárd dollárra ugrott, nagyjából megegyezően az elemzői várakozásokkal. A cég eladásai 17 százalékkal nőttek.

Az IDC piackutató vállalat pénteken közölt adatai szerint a Samsung 70,7 millió okostelefont értékesített idén az első negyedévben, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A cég piaci részesedése az okostelefon szegmensben 33 százalék volt.

A második legnagyobb okostelefon-gyártó Apple 37,4 millió Iphone-t készített, és ezzel a globális piaci részesedése 17 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 23 százalékról.