Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Már fel is törték a Google Glasst

2013.04.28. 18:31
Jay "Saurik" Freeman
Jay "Saurik" Freeman

Alig néhány nappal azután, hogy a Google Glass kikerült a fejlesztőkhöz, Jay Freeman Android és iOS fejlesztő azt állítja, hogy megszerezte a teljes ellenőrzést az operációs rendszer felett.

Bár a technológiát Freeman nem tette közzé, azt állítja, hogy mindenféle Google által beleálmodott korlátozást meg tud szüntetni. Az ugyan még nem világos, hogy a Google milyen korlátozásokat szeretne tenni majd a kereskedelmi forgalomba kapható változatba.

Saját bevallása szerint Freemannak két órájába telt feltörni a rendszert, miközben éppen barátaival vacsorázott. Ugyanazt a módszert alkalmazta, amit a mobiloknál és tableteknél alkalmazott volna.

Freeman a fejlesztői programon keresztül jutott a Google Glasshoz. Azt még nem tudja, hogy mihez kezd ezzel a lehetőséggel, de valószínűleg helyileg, vagy lokális szerverekre is rátöltheti a szemüveg által lefilmezett tartalmat, nem kell feltétlenül a Google szervereire feltölteni azt.

Nem ő az egyetlen, aki a Google Glass feltörésével foglalkozik, Liam McLoughlinnak is sikerült rootolnia a szemüveget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?