Judit
3 °C
7 °C

Újra szállt a Dreamliner Japánban

2013.04.28. 14:00

Japánban sikeres volt a Boeing 787-es típusú utasszállító repülőgép (Dreamliner) próbarepülése, miután a gépen felújították az akkumulátorrendszert. Az Ethiopian Airlines légitársaság szombaton Addisz-Abeba és Nairobi között már kipróbálta a felújított gépet.

A gépekkel az év elején több váratlan esemény történt. Kétszer az akkumulátorok túlmelegedése okozott tüzet. Egy akkumulátorhiba miatti januári kényszerleszállás után a típust világszerte földre parancsolták a légügyi hatóságok.

A Japánba eddig leszállított 50 darab 787-esből 17-et üzemeltető All Nippon Airways (ANA) bejelentette, hogy gépük a teszt végén sikeresen landolt. A társaság tájékoztatása szerint pilótáik még 230 próbarepülést hajtanak végre.

A Dreamlinereket használó másik japán légitársaság, a JAL május elején kezdi meg a próbákat, hogy júniustól már menetrendszerűen közlekedjenek ilyen típusú repülőgépei. A két légitársaság a leállítás miatt mintegy három és fél ezer járatot törölt, amiért kártérítést szeretne az amerikai gyártótól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?