Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A volt Google-vezér szerint szemüveghez beszélni furcsa

2013.04.29. 16:21

Eric Schmidt, a Google volt vezérigazgatója is kipróbálhatta cége új okosszemüvegét, a Google Glasst. A Harvardon tartott előadásában bevallotta, kissé furcsának találta az egészet.

A Google Glass hangvezérléséről beszélt éppen, amikor megjegyezte, hogy ez volt a legfurcsább benne. Az embereknek teljesen új szabályokat kell kidolgozniuk az ilyen termékek használatára, hiszen a szemüveggel olyan információkat tehetünk a felvett videókba, amit csak maga a felhasználó lát.

Természetesen vannak olyan helyek, ahol a Google Glass használata nem helyes – ismerte el Eric Schmidt. A Google ezért például azt szeretné, ha ők határozhatnák meg, hogy milyen alkalmazások futhatnak a szemüvegen, nem olyan lesz, mint a többi androidos készülék, amelyekre szinte bármit le lehet tölteni.

A Google a szoftverek fejlesztőinek már idén elérhetővé tette a szemüveget, néhányan már fel is törték az operációs rendszert. Kereskedelmi forgalomba csak jövőre kerül, de már most több vendéglátó- és mozilánc jelezte, hogy nem tűrik majd meg a kamerával is ellátott fejszámítógépet a boltjaikban.