Magyar cég is fejleszti az Eurocoptert

2013.04.29. 12:04

Mérnöki szolgáltatásokra vonatkozó együttműködési megállapodásról kezdődtek tárgyalások az evopro Kft. és Európa legnagyobb mérnöki szolgáltatója, az AKKA Technologies vállalat között. A szerződés alapján a magyar mérnökök szerepet kaphatnak az EADS Holding érdekeltségébe tartózó gyártók, így az Airbus repülőgépek, illetve az Eurocopter heikoptereinek technológiai fejlesztésében. A megállapodás az EADS támogatásával jöhet létre.

Az Európai Unió első számú mérnöki szolgáltatójaként jegyzett AKKA Technologieszel teremtett kapcsolat segítségével a magyar vállalat szerepet kaphat az AKKA által irányított technológiai fejlesztésekben.

Az AKKA az EADS Holding legnagyobb mérnöki beszállítója, mely cégcsoport olyan óriásvállalatokat foglal magába, mint az Airbus repülőgépgyár, vagy Európa legnagyobb helikoptergyártója, az Eurocopter. Az együttműködési megállapodásban nevesített feladatok között szerepelhet a repülőgép részegységek tervezésében és tesztelésében való magyar részvétel mellett autóipari és vasúti járművek technológiai fejlesztése.

Az evopro kft. 2001-ben alapított, hazai tulajdonban lévő mérnökiroda, mely közel 300 villamos-, gépész- és informatikus mérnököt alkalmaz. Az AKKA Technologies Európa piacvezető mérnöki és technológiai szolgáltatást nyújtó irodája. A cég tevékenységi köre kiterjed az informatika, a software fejlesztés, az energiaszektor, a telekommunikáció, az autóipar és az űrtechnológia területeire. A magyar cég a Franciaországban épülő fúzióserőmű-projektben is szerepet kapott, ott az ITER egyik vezérlőrendszerét fejlesztik a hazai szakemberek.

A vállalat fontos szerepet tölt be a nemzetközi repülőgép– és űriparban, mint az EADS kiemelt partnere. Az Airbus repülőgépek és az Eurocopter helikopterek gyártása mellett a távközlésben és űrtechnológiában is érdekelt EADS csoport maga is támogatja az evopro-val kötött stratégiai együttműködést.  • Hírek
  • Hírek