Árpád
-2 °C
3 °C

A BlackBerry vezére szerint nincs jövője a tableteknek

2013.04.30. 17:09

Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója szerint kétséges a tabletek jövője. „Nem látok rá okot, hogy öt éven belül miért legyen tabletem. Talán szükségem lesz egy nagy kijelzőre a munkahelyen, de az nem a tablet lesz” – fogalmazott a Milken Institute konferenciáján. Azt is mondta, hogy maga a tablet rossz üzleti modell.

A BlackBerry 2011-ben adta ki saját tabletét, a PlayBookot. Katasztrofális volt a bemutatkozás és az utána következő eladási adatok is. A kritikusok nem értették, hogyan adhatnak ki egy tabletet, amelyen nem lehet emailezni, a felhasználók sem tolongtak a termékért. 2012 harmadik negyedében összesen 150 ezer darabot adtak el belőle, le is álltak a fejlesztéssel és értékesítéssel.

Heins még januárban azt mondta, hogy csak akkor készítik el a PlayBook utódát, ha biztosítottnak látják, hogy nyereséget hoz. Ugyanakkor tele van önbizalommal, azt mondta, hogy öt éven belül a mobilpiacon piacvezető lesz a cége. Mindezt nem másolással akarja elérni, de azért minél nagyobb piaci részesdést próbál szerezni.

Egy másik interjúban is nagy optimizmussal beszélt a cég jövőjéről. Nagyon bízik a BlackBerry új mobiljában, a Q10-ben. A hétvégén piacra dobott telefonról állítólag nagyon jók az első visszajelzések. Több tízmillió darabot szeretnének eladni belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?