Szilárda
-4 °C
2 °C

Ilyen lesz az új Grand Theft Auto

2013.04.30. 21:07

Új trailerrel jelentkezett a már jó előre az év játékának kikiáltott Grand Theft Auto 5 fejlesztőcsapata, a Rockstar videojáték-fejlesztő stúdió. A GTA-sorozat tagjai a 2001-es harmadik rész óta rendre eladási rekordokat döntögetnek és minden létező díjat elvisznek az Év Játékai szavazásokon. Emellett rendszeresek a játék körüli botrányok is, lévén a GTA legtalálóbb meghatározása talán az, hogy gengszterszimulátor, általában egy bűnöző karrierjét követhetjük végig az egyes epizódokban, teljesen szabad, nyílt játékmenettel, sok lövöldözéssel, és a címet is adó autólopásokkal. Az idén szeptemberre beharangozott ötödik rész valójában már a hetedik, a hármas és négyes epizód között ugyanis megjelent két, sorszámozás nélküli, de teljes értékű rész, Vice City és San Andreas alcímekkel.

A GTA5 egy fiktív Kaliforniában fog játszódni, a mostani hármas trailer pedig a három választható főszereplőt mutatja be. Michael egy visszavonult bankrabló, aki jó útra próbál térni, és új életet kezdeni Beverly Hills luxusnegyedében, de a bűnözés visszacsábítja; Trevor egy lakókocsiparkban tengődő drogfüggő pszichopata; Franklin pedig egy lopott autókkal bizniszelő orgazda, aki Venice Beach óceánpartjának alvilágában halászik a zavarosban.

A játék hivatalos megjelenési dátuma szeptember 17, egyelőre Xbox360-ra és Playstation 3-ra érkezik. Hogy emellett készül-e a karácsonykor a boltokba kerülő újgeneráviós konzolokra is, egyelőre nem tudni, de nagy meglepetés lenne, ha a júniusi E3 kiállításon ne mutatnák be ezeket a verziókat is, egyszerűen túlságosan is nagy név a GTA-sorozat ahhoz, hogy kihagyják a ziccert, amit az új konzolok jelentenének. A GTA5 előtt óriásiak a várakozások, a fejlesztőcsapat öt éve nem állt elő új játékkal, csak a negyedik epizód mellé gyártottak kiegészítőket az ötödik rész készítése közben.

Amerikában egyes politikusok már tavaly decemberben a Sandy Hook iskolai lövöldözés kapcsán elkezdték a hadjáratukat a még meg sem jelent játék ellen, a betiltását követelve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!