Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az internet harmada pornó

2013.05.07. 09:37

Az internet adatforgalmának nagyjából 30 százalékát teszi ki a pornó egy új felmérés szerint. A letölthető és streamelhető hd tartalmak elterjedése megsokszorozta az ilyen témájú oldalak adatforgalmát, de a látogatószámok is csillagászatiak. Becslések szerint a pornószájtok összesített látogatószáma havi 450 millió lehet, egy látogatás átlagosan 12,5 percig tart, és egy felhasználó havonta 7-8 alkalommal tér vissza a kedvenc pornóoldalaira.

Összehasonlításképpen a hagyományos tévézést forradalmasító Netflix havi 46 millió, a világ legnagyobb webáruháza, az Amazon 110 millió, a Twitter pedig 160 millió felhasználót ér el havonta. A közel félmilliárd online pornónézőnél csak a YouTube (800 millió) és a Facebook (1,1 milliárd) aktív felhasználói tábora nagyobb.

A teljes netes adatforgalomból becslések szerint egyharmad körüli részt vesz ki a pornó, ami legfőképpen a direkt felnőtt témákra specializált YouTube-klónoknak köszönhető. A legnagyobb forgalmú a Youporn, ami a publikus adatok szerint hatszor akkora adatforgalmat generál, mint az egyik legnagyobb online videojékának számító Hulu.com.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!