Bernát, Felícia
EUR 384,49 Ft
USD 363,55 Ft
7 °C
31 °C

Pofonegyszerű lett térképet szerkeszteni

2013.05.08. 00:50

Több milliárd dolláros értéket képviselnek a földrajzi adatok, a világ vezető cégei legalábbis ilyen nagyságrendben költöttek arra, hogy pontos térképekkel tudják kiszolgálni a felhasználók igényeit. A Google és a Nokia is folyamatosan frissítgeti az adatbázisát, de egyre nehezebben fogják felvenni a versenyt az OpenStreetMap nevű versenytársukkal, amely a közösségi térképészet híve.

Már most is egymillió rajongó frissítgeti a szervezet által kínált ingyenes és nyílt térképeket, és a nemrég bemutatott új eszközzel még egyszerűbbé válik a földrajzi adatok szerkesztése. Az iD Editor nevű eszközzel az is beszállhat a térképek szerkesztésébe, aki még soha nem csinált semmi hasonlót. A böngészőben futó program megnyit egy térképrészletet - ha engedélyezzük, akkor a saját tartózkodási helyünknél -, és ezután már csak pontokat, vonalakat és területeket kell körberajzolnunk, illetve megfelelően elneveznünk.

Aki nagyon aktív, a saját kocsibejáróját is bejelölheti és nevet adhat neki. Az Index.hu szerkesztőségét körülbelül fél perc volt felvinni a térképre, miután regisztráltuk magunkat a weboldalon.

Képernyőfotó 2013-05-08 - 12.47.38 AM.png

Az OpenStreetMap térképeit használja a FourSquare, amely egy földrajzi koordinátákon alapuló közösségi szolgáltatás, valamint az Apple, Wikipedia, Microsoft, és az Evernote online jegyzetkészítő alkalmazás. Tehát aki a helyismeretével segíti bővíteni a közösségi térképet, az az említett cégek sok tízmillió felhasználójának is segít.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás