Újabb óriásfelvásárlásra készül a Facebook

2013.05.09. 20:17

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint 800 millió és egymilliárd dollár között tart az alkudozás a Facebook és az apró izraeli startup cég, a Waze között a vállalat és annak népszerű térképszoftvere felvásárlásáról. A Waze 2008-ban alakult, 80 programozót foglalkoztat, nemrég nyitottak egy mini irodát a Szilícium-völgyben. A Facebookkal a tárgyalások a hírek szerint már fél éve zajlanak, és még azelőtt kezdődtek, hogy a cég legnépszerűbb és a nevét is adó alkalmazása a barcelonai mobilkongresszuson megnyerte volna a legjobb mobilos app nagydíját.

A Waze-t 45 millióan használják, az ingyenes alkalmazás a felhasználók GPS-adatai alapján rajzol egy valós idejű térképet, amin a forgalmat, a dugókat, a piros lámpákat jelzi. Minél többen csatlakoznak hozzá, annál pontosabb információkat ad, az amerikai nagyvárosokban 15 millió júzerrel már teljesen jól használható forgalmi helyzetet fest, olykor jobbat, mint a Google Maps hasonló funkciója.

A Facebook előszeretettel vásárol fel izraeli tech cégeket, a Waze pár hónapon belül már a harmadik ilyen eset lenne a Snaptu és a Face.com után - igaz, ezekért sokkal kevesebb pénzt, 60, illetve 70 millió dollárt tettek csak le. A Waze legutóbbi verziója már erősen integrálva van a Facebookkal, a felhasználók egy gombnyomással kitehetik az üzenőfalukra, merre járnak és milyen a forgalom. A hírek szerint a cég iránt érdeklődik az Apple és a Microsoft is, de a Facebook-féle tárgyalások állnak a legjobban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM