Friderika
7 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Időgyilkos játék a Street View-n

2013.05.14. 13:08

Érdemes lejegyezni az aktuális bolygóegyüttállásokat, mert valami kozmikus összeesküvés lehet annak hátterében, hogy a Breakout után a GeoGuessr is a napokban indult el. Ez utóbbi a közelmúltban már hazánkban is élvezhető Google Street View-ra épülő játék, akárcsak a korábban bemutatott, magyar Pursued.

Anton Wallén játékában is azt kell megtippelnünk a véletlenszerűen dobott utcakép alapján, hogy a világ melyik részén járhatunk épp. Azonban míg a Pursuedben be kellett írni a város nevét, addig a GeoGuessrben elég, ha a bal oldali térképre kattintva tippelünk. Az oldal kiírja, hogy mekkorát tévedtünk, és ettől függően pontozza a kísérletet, az Index techrovatának rekordja egy 5,2 kilométeres, aucklandi tévesztés, ami 6061 pontot ért.

geoguessr rekord

Az eddigi tapasztalatok alapján a játék meglepően sokszor dob ausztrál vagy új-zélandi helyszíneket, de volt már, hogy egy Taiwan felirat miatt tévedtünk laza 18 ezer kilométert, a keresett utca ugyanis Brazíliában volt (de még így is kaptunk 12 pontot). A nyomozásra ugyanazokat a lehetőségeket kapjuk, mint a magyar változatban: ide-oda navigálhatunk utcakép-nézetben, árulkodó jelek után kutatva. Persze az ausztrál pusztában aztán kattintgathatunk egy darabig, és az alaszkai kisvárosok vagy a romániai falvak esetében sem mindig könnyű egyértelmű utalásokat találni.