Lelőtték a közösségi orosz rulettet

2013.05.14. 10:58

A Facebook nem tudja megakadályozni a felhasználók önkéntes elvándorlását, de legalább azokat az eszközöket könyörtelenül letiltja, amelyek ezt a folyamatot segítenék elő. Ennek megfelelően a Social Roulette nevű alkalmazás sorsa is hamar megpecsételődött, már nem elérhető a Facebookon.

A vasárnap elindított Social Roulette egyfajta orosz rulett, amelyben a játékosok a pisztoly tárába egyetlen lövedéket helyeznek, megpörgetik a tárat, és a fejük felé tartott csővel tüzelnek. Ha pont ott volt a lövedék, akkor az illető az életét és a játékot is elveszítette. A Social Roulette ennél sokkal kíméletesebb, mert csak az online életünket veszi el, és ebben a játékban éppen ez számít győzelemnek. Erre 1/6 esélye volt a játékosoknak. A Social Roulette teljesen deaktiválta a győztes fiókját, tehát a bejegyzéseit, baráti kapcsolatait, alkalmazásait, lájkjait és fotóit mind eltüntette a Facebookról.

Bár a Facebook szabályzata nem tiltja ezt a fajta játékot, a személyes fiókok kitörlése nem igazán passzol a közösségi oldal üzleti modelljéhez, amely a felhasználók megtartására épül.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM