Twitterre költöznek a fiatalok

2013.05.22. 15:43

A Twitter lehet a tinédzserek következő célpontja, egyre többen költöznek át a mikrobloging szolgáltatóhoz a Facebookról. A Pew Research Center kutatása szerint ennek oka, hogy túl sok a felnőtt és túl sok a dráma Facebookon. Arra is panaszkodnak, hogy túl sokszor osztanak meg olyan dolgokat Facebookon, hogy például ki mit evett vacsorára.

Twitteren sokkal kevesebb a felnőtt, kevesebb a szülő és minden sokkal egyszerűbb. Amanda Lenhart kutató szerint továbbra is megtartják a Facebook-fiókjukat, de sokkal kevesebb időt töltenek ott, inkább Twitteren, Tumblren és Instagramon posztolnak.

A közösségi oldalakat használó tinédzserek 94 százalékának van Facebook-fiókja, 26 százalékuk használ Twittert. Ez utóbbi szám kétszer akkora, mint 2011-ben. A Twitterrel az a gond, hogy a posztok lehetnek teljesen nyilvánosak, a Facebookkal ellentétben mindenki látja amit írnak. A twitterező fiatalok hatvan százaléka nem is védi twitjeit, csak negyedüknek van privát fiókja, 12 százaléknak fogalma sincs mindez mit jelent.

A fiatalok manapság sokkal több mindent osztanak meg, mint régebben. Több mint kilencven százalékuk már tett fel magáról képet, 2006-ban ez még 79 százalék volt. Tízből heten megosztják melyik városban élnek, húsz százalék a telefonszámát is megosztja, két éve ez még csak két százalék volt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM