Mindenkinek a Waze kell

2013.05.24. 09:48

A Google is érdeklődik az izraeli GPS-alapú térképekkel foglalkozó cég, a Waze iránt – értesült a Bloomberg. Egy hete a Facebookról írták, hogy egymilliárd dollárért vásárolnák fel a startupot.

A Waze egy térképalapú szolgáltatásokat nyújtó cég, a felhasználók GPS-adatai alapján rajzol egy valós idejű térképet, amin a forgalmat, a dugókat, a piros lámpákat jelzi. Ezen kívül a felhasználók manuálisan is hozzáfűzhetnek olyan kommenteket, amelyek segítik a többi autóst. A szolgáltatásnak már 45 millió júzere van, itthon is sokan használják.

A Facebook állítólag már tárgyal a céggel és egymilliárd dollárt fizetne érte. Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem fognak megállapodni, hiszen a Facebook azt szeretné, hogy a Waze költözzön Kaliforniába, a cég alapítói pedig nem szeretnék ezt.

A Google most túllicitálná a Facebookot és többet kínálna egymilliárd dollárnál. Jól jönne nekik a szolgáltatás, hiszen a Google Mapshez kapcsolva még népszerűbb termékké tehetik azt. A másik ok, hogy nem a rivális Facebook tenné rá a kezét.  • Tippek
  • Bankszámla