Mindenkinek a Waze kell

2013.05.24. 09:48

A Google is érdeklődik az izraeli GPS-alapú térképekkel foglalkozó cég, a Waze iránt – értesült a Bloomberg. Egy hete a Facebookról írták, hogy egymilliárd dollárért vásárolnák fel a startupot.

A Waze egy térképalapú szolgáltatásokat nyújtó cég, a felhasználók GPS-adatai alapján rajzol egy valós idejű térképet, amin a forgalmat, a dugókat, a piros lámpákat jelzi. Ezen kívül a felhasználók manuálisan is hozzáfűzhetnek olyan kommenteket, amelyek segítik a többi autóst. A szolgáltatásnak már 45 millió júzere van, itthon is sokan használják.

A Facebook állítólag már tárgyal a céggel és egymilliárd dollárt fizetne érte. Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem fognak megállapodni, hiszen a Facebook azt szeretné, hogy a Waze költözzön Kaliforniába, a cég alapítói pedig nem szeretnék ezt.

A Google most túllicitálná a Facebookot és többet kínálna egymilliárd dollárnál. Jól jönne nekik a szolgáltatás, hiszen a Google Mapshez kapcsolva még népszerűbb termékké tehetik azt. A másik ok, hogy nem a rivális Facebook tenné rá a kezét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás