A Google 1,3 milliárdot adna a Waze-ért

2013.06.10. 09:46

A közösségi GPS-szolgáltatásban utazó Waze visszautasította a Facebook egymilliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, mert nem akartak az Egyesült Államokba költözni. Az izraeli cég azonban akár jól is járhat a visszautasítással, egy izraeli lap értesülése szerint a Google jóval többet, 1,3 milliárd dollárt ajánl a cégért.

A Globes napilap értesülése szerint a Waze azért sem állapodott meg a Facebookkal, mert nem voltak elégedettek az árral. Az elmúlt hónapokban a Facebook mellett a Google és az Apple is felmerült, mint lehetséges vásárló, de az Apple soha nem tett árajánlatot, egyszerűen azért, mert túl magasnak tartották az árat.

A Waze-nek jó lehet a Google ajánlata, a cégnek van is egy központja Izraelben, így költözni sem kell. Ráadásul a Google-nek már van gyakorlata izraeli startupok felvásárlásában. Még az is elképzelhető, hogy a Waze-t csak térképes tapasztalataikkal és adatokkal egészítenék ki, így is letarolnák a piacot a szolgáltatással.

Az ügylet még nincs lezárva, de a Wall Street Journalnak is hasonlóak az értesülései. A gazdasági napilap azzal egészítette ki a hírt, hogy a megállapodást még a héten bejelentheti a két cég.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM