Legyőzné a gyerekpornót a Google

2013.06.17. 11:12

A Google új, kereshető adatbázist épített, amivel könnyebb lesz jelenteni és eltávolítani a gyerekpornót az internetről. A cég szoftvere a hasításként ismert eljárással azonosítja majd a nemkívánatos képeket: a fotókat apró részekre osztják, amelyeket könnyen be lehet azonosítani.Lényegében minden képről egyedi azonosító készül, ami alapján felismerhetők az ugyanolyan vagy hasonló képek.

2008 óta használjuk a hasítást az ismert, gyerekpornót tartalmazó képek megjelölésére és a duplikált másolatok azonosítására – írja a Google hivatalos blogján. Minden jogsértő tartalom egyedi azonosítót kap, és számítógépeink anélkül felismerik, hogy embernek kellene újra megnéznie. Nemrég elkezdtünk dolgozni egy titkosított, szexuális zaklatással kapcsolatos képeket azonosító adatbázison – írja a Google –, amivel a cégek és a bűnüldöző hatóságok könnyebben felléphetnek a bűnözők ellen.

A Google nagyjából 5 millió dolláros támogatást nyújt a gyermekpornó elleni harchoz. Több szervezetet támogatnak: 1,5 milliót kap az Internet Watch Foundation, 1 milliót az eltűnt gyerekek után kutató U.S. National Center for Missing and Exploited Children. Kétmilliót adtak a Child Protection Technology Fundnak, aminek célja egy gyerekpornó elleni szoftvercsomag fejlesztése.

A 2011-es adatok szerint 17,3 millió gyerekpornóképet azonosítottak a neten, négyszer többet, mint 2007-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport