Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Vége a Nook tabletnek

2013.06.25. 15:54

A Barnes & Noble úgy döntött, hogy nem gyártja tovább a Nook tableteket. A jövőben más gyártókkal próbál megegyezni, hogy olcsó, színes tableteket gyártsanak.

A cég azért döntött így, mert megelégelte a tabletrészleg veszteségeit, illetve a gyártással járó kockázatokat. Ugyanakkor továbbra is fejleszti népszerű e-könyv-olvasóit. A Nook HD és Nook HD+ tableteket még árulni fogják idén, a termékek támogatását sem szüntetik meg, frissítéseket is kiadnak.

A Nook már hosszú ideje haldoklik, a Barnes & Noble nem tudott lépést tartani az Amazonnal és a Google-lal az árversenyben. Egyre nagyobb lett a cég vesztesége, a tavalyi karácsonyi szezonban sem tudtak jól teljesíteni. A Nook sokáig a cég húzóága volt, de a fejlesztések és a marketingköltségek miatt vége lett a sikersztorinak.

Többször próbálták újraéleszteni az üzletágat, április elején például ingyen e-könyv-olvasót adtak a Nook HD+ tablet vásárlóinak. Májusban megnyitották a tableteket a Google Play előtt, hátha ezzel is nő a népszerűségük. Úgy tűnik nem segített, ezért a Barnes & Noble úgy döntött, megszabadul a veszteséges részlegtől.