Lujza
-2 °C
13 °C

Utazzon a Google 19 kilós kamerájával!

2013.07.01. 16:31

A hátizsákos turistákat célozza meg a Google egy új akcióval, hogy kibővítse a Street View lehetőségeit. Azoknak, akik elérhetetlen vagy érdekes helyekre tudnak eljutni, a cég szívesen kölcsönadja a Trekkert, a 19 kilós, hátizsákban hordozható kamerát. A kezdeményezéshez idegenforgalmi cégek, nonprofit szervezetek, egyetemek és kutatóintézetek csatlakozhatnak, de mások is igénybe vehetik a lehetőséget, akik kellően érdekes helyekre juthatnak el, és ezt igazolni is tudják.

A Google a Street View szolgáltatáshoz használja a Trekkert, hogy utcaképeket készítsen a segítségével. A hátizsákban tartható speciális kamerát olyan helyeken használják, ahová a járművek nem tudnak eljutni. Az Android alapú rendszer egy 15 lencsével felszerelt kamerához csatlakozik, ami séta közben nagyjából 2,5 másodpercenként készít felvételeket: ezeket később panorámaképekké lehet összerakni. Az eszköz első keményebb tesztjét a Grand Canyonban végezték, ahol igen nehéz volt közlekedni a sziklás terepen.

A Trekker igénybevételéhez csak az igénylést kell kitölteni. A jelentkezőknek ebben le kell írniuk, hogy miért indulnak útra, miben szeretnének segíteni, és igazolniuk kell, hogy rendelkeznek a szükséges dokumentumokkal, amik az adott hely meglátogatásához szükségesek. Kérdés, hogy egy hátizsákos turistának lesz-e kedve cipelni a közel húszkilós Trekkert, ha egyébként is embert próbáló útra vállalkozik, ahol a saját felszerelését is el kell bírnia.