Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bepereli az Apple-t a Boston University

2013.07.08. 15:52

A Boston University azt állítja, hogy az Apple megsértette egyik professzoruk szabadalmát, keresetükben azt kérik, hogy a cég állítsa le az iPhone 5, az iPad, és a MacBook Air forgalmazását. A szabadalmi harcok már az egész iparágban jelen vannak, az Apple-re pedig sokan az egyik legagresszívabb harcosként tekintenek, ha a bíróság engedi, levédették volna a lekerekített sarkú négyszöget is.

Most fordult a kocka, az egyetem rángatja bíróság elé a techcéget: a kedden beadott kereset szerint az Apple több eszközével megsértette az egyetem egyik munkatársának szabadalmát. Theodore Moustakas, a villamosmérnök és a számítógépes tervezés professzora még 1997 novemberében kapott szabadalmat „highly insulating monocrystalline gallium nitride thin films” (kiváló hőszigetelő monokristályos gallium-nitrid vékonyrétegek) címmel.

A professzor azt álíltja, az Apple engedély nélkül használja ezt a technológiát, amelynek védettsége 2015-ben jár majd le. A Boston University nem kommentálta, miért pont most léptek az ügyben Moustakas nevében, azt viszont elmondták, hogy a fenti termékek eladásának leállítását kérik. A Boston Globe szerint az egyetem keresetet adott be az Amazon.com, a Samsung és néhány másik techcég ellen is, amik szintén megsértették a szabadalmat.

2012-ben pont két, Boston Universityn dolgozó jogászprofesszor, James Bessen és Michael Meurer kiszámította, hogy a 2011-ben körülbelül 29 milliárd dollárba került az USA-nak a szabadalmi háború.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!