Csendben visszakúszott a pornó a Tumblrre

2013.07.22. 10:13

Múlt héten kiderült, hogy a Yahoo minden lehetséges keresési találatból eltávolította a felnőtt tartalmakat kínáló Tumblr-mikroblogokat. Amikor a Yahoo megvette a Tumblrt, azt állította, hogy békén hagyja a felnőtt, illetve pornós blogokat. A csütörtökön bevezetett új irányelvek alapján karanténba kerültek a felnőtt tartalmak, ami azt is jelenti, hogy nem kerülnek be a Google, a Bing és a Yahoo találatai közé sem.

A felhasználók erőteljes hisztijének köszönhetően nem tartott sokáig a száműzetés: most a pornót, illetve az erotikus tartalmak az NSFW (not safe for work – munkahelyen nem ajánlott) kategóriába kerültek. Itt már kereshetőek is, sőt a külső keresők találataiba is újra bekerülnek.

A Yahoo korábban úgy számolt, hogy a felnőtt tartalmak eltüntetése körülbelül a felhasználók tíz százalékát érintette. Pénteken 12 millió Tumblrt jelöltek meg felnőtt tartalomként, ők gyakorlatilag pár napig láthatatlanok lettek.

A NSFW kategóriát megelőző Erotikát még 2010 januárjában vezették be, erős szexközpontú hírveréssel. A változások két hónappal azután következtek be, hogy Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója, bejelentette, hogy a márkára nézve nem biztonságos blogokat békén hagyják. Mégis próbálkoztak, sikertelenül: győzött a pornó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport