Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Légáramlattal kísérletezik a Disney

2013.07.22. 17:23

A Disney Research, a kiadó kutatási részlege olyan új interaktív hardvert fejlesztett, ami egy kicsit túllép az eddig megszokott mozgásérzékelőkön. Érintésen alapuló visszajelzéssel működő rendszert készítettek, ami ráadásul nem a konzolba vagy valamilyen más hardverbe van beépítve, hanem a levegőben ad visszajelzést a felhasználóknak.

Az AIREAL-nak elnevezett eszköz részben 3d nyomtatott részekből áll, öt szervomotorral és egy rakat érzékelővel felszerelve. Apró légörvényeket lövellnek ki, ezzel szimulálják a tapinthatóságot a háromdimenziós térben.

Az ötlet lényege, hogy érintés nélküli tudjanak fizikai interakciót adni a különböző mozgásérzékelős megoldásoknak. Végeredményében persze ez is érintés, de a mozgatható, a mozgásokat lekövető, levegőben keletkező örvények azért egészen más élményt nyújthatnak egy hardver szorongatásához képest.

Az AIREAL egyelőre csak a laborban működik, ott viszont már régóta. Az Engadget szerint egész nagy esély van rá, hogy hamarosan gyártósorra kerüljön a termék.