Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Csak Google Glass nélkül vezethetünk?

2013.08.02. 15:46

A német Focus Online hírportál azt írja, a Google Glass interaktív szemüveget vezetés közben éppúgy nem lehet majd használni, mint a mobiltelefonokat.

A viselője látóterében információkat megjelenítő Google Glass csak jövőre lesz kapható, de a brit közlekedési minisztérium már most közölte, hogy tilos lesz használni vezetés közben, mivel eltereli a viselője figyelmét. Hasonló törvény van készülőben az Egyesült Államokban is.

Németországban nincs érvényben olyan szabályozás, ami konkrétan a Google készülékére vonatkozna. A közlekedési szabályok értelmében azonban a vezető köteles gondoskodni arról, hogy a látását vagy a hallását ne zavarják különféle készülékek. Ilyen szempontból lényegtelen, hogy az érintett készülék be van-e építve a gépjárműbe, vagy a vezető maga viseli azt.

A német szövetségi közlekedési minisztérium a Focus Online megkeresésére azt válaszolta, hogy a Google Glass látáskorlátozó hatásáról még nem történtek mérések, ezért nem tudják felmérni, hogy valóban kockázatos-e vezetés közben viselni.