Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Agyondicsérik az új Nexus 7-et

2013.08.05. 16:02

Egy hete jelent meg a Google táblagépe, a nagy sikerű Nexus 7 idei verziója (a hivatalos neve ugyanaz mint a tavalyinak, egyszerűen 2013-as kiadásként hivatkoznak rá), és a hétvégére kijöttek az első tesztek is róla az amerikai techsajtóban. A vélemény egyhangú: az új tablettel a Google agyonveri az iPad Minit, és 230 dolláros árával jelenleg a legjobb 7 hüvelykes táblagép a piacon.

Az erősebb processzort (1,5 gigahertzes négymagos Snapdragon S4 Pro), és jobb kijelzőt (1920×1200-as felbontás) kapott, a legújabb Android-verziót, a 4.3 Jelly Beant futtató tablet gyorsabb, könnyebb és vékonyabb mint az előd volt, viszont drágább is, 30 dollárral. Szakértők szerint a 230 dolláros árat azért merte bevállalni a Google, mert az iPad Mininél még így is jóval olcsóbb, a többi 7 hüvelykes vetélytársnál pedig sokkal jobb és népszerűbb, a vásárlók nem az ára miatt választották a Nexust azok helyett.

A legjobb amit a pénzedért kaphatsz, A legjobb 7 hüvelykes androidos tablet és még annál is jobb, Jobb mint az iPad Mini – licitálnak egymásra a szalagcímekkel a tesztek. Dicsérik az akkut is, ami napokig kihúzza egy feltöltéssel, és az 5 megapixeles kamera képminőségét is. A tablet a Google Play online áruházban elérhető, de egyes bolthálózatokban is forgalmazzák, a 16 gigabájtos változatért 230, a 32 gigabájtosért 270 dollárt kérnek.