Ágnes
-1 °C
2 °C

Nem lehet megállítani a Nokiát

2013.09.13. 09:10

Megállíthatatlannak tűnik a Nokia még az 50 százalékos ugrása után is, csütörtökön egészen merész csúcsot ütött meg az árfolyam. Dacára a nagy menetelésnek, még mindig vonzó a részvény, amit egyre többen ismernek fel a piacon - írja piaci elemzésében a KBC Equitas.

A nagy felvásárlási hír óta a piac igyekszik felmérni az új Nokia lehetőségeit. Az árfolyam mozgása alapján egyre többen döbbennek rá, hogy a Nokia nem csupán egy nagy kalap készpénzhez jut, hanem kifejezetten vonzó befektetési célponttá vált még ezeken a szinteken is. Egymás után jönnek ki a kedvező elemzői ajánlások a részvényre.

A Microsoft szeptember 3-án jelentette be, hogy 5,4 milliárd euróért megvásárolja a Nokia készülékgyártását és kapcsolódó szabadalmait. A részvény azóta majdnem 50 százalékot ugrott a hírre.

A KBC Equitas arra is figyelmeztet, hogy a nagy eufóriában persze ne, szabad megfeledkezni a kockázatokról sem. A Microsofttal kötött ügylet még nem zárult le, így elcsúszhat még a nagy üzlet. A hatalmas nagy rali ráadásul amilyen hirtelen indult, olyan hirtelen is fulladhat ki.