Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Microsoft visszavonta az iPhone-alázó videóját

2013.09.15. 19:36

Szombaton került fel a YouTube-ra, de vasárnapra már le is tiltatta a Microsoft az Apple-t, illetve az új iPhone-okat ekéző új videóját. Azt mondják, tévedésből került ki a netre, és hogy eredetileg viccnek, baráti szurkálódásnak szánták az Apple felé, de kicsit túl erős lett, ezért úgy döntöttek, nem teszik közzé - aztán ahogy az lenni szokott, valahogy mégis kiszivárgott. A saját verziójukat ugyan le tudták szedni a microsoftosok a YouTube-ról, de az azonnal megjelenő másolatokat nem.

A videóban két Apple-alkalmazott adja elő a világmegváltó ötleteit az új iPhone-okkal kapcsolatban a kamerának háttal ülő főnöknek két különböző kreatív értekezleten. A főnök figurák ruházata és hajviselete a vezérigazgató Tim Cookra, illetve a vezető designer Jony Ive-ra emlékeztet, a világmegváltó ötletek pedig mind arról szólnak, hogy milyen színű legyen az új készülék, illetve hogy mekkora ötlet műanyagból csinálni a telefont, úgyis annyit kérhetnek aztán érte, amennyit csak akarnak.

Ez a Microsofttól akár még jogos élcelődés is lehet, hiszen az okostelefonos piacon Nokiával kooperációban gyártott, és a cég zászlóshajójának számító Lumia-sorozat éppen a rikító színeivel lóg ki a vetélytársak közül. Az azonban kicsit visszás, hogy pont a Microsoft ekézi az Apple okostelefonos stratégiáját, hiszen az iPhone laposra veri a piacon a Windows Phone-os készülékeket, és az iPhone illetve az iPad nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Microsoft olyan mély gödörbe jutott, ahol éppen most van. Az okostelefonok és tabletek forradalma okozta ugyanis a pécés piac mélyrepülését, ami a főleg a Windows és az Office eladásaiból élő Microsoftot igen érzékenyen érinti.