11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Félti a kütyüjét? Húzzon rá óvszert!

2013.09.16. 11:26

Egy biztonságtechnikával is foglalkozó cég feltalálta az USB kotongumiját. Az új fejlesztés külsőleg kevés hasonlóságot mutat az óvszerrel, de épp az a célja, mint a gumiból készült ekvivalensének: megóvja az eszközeinket a fertőzésektől. A fejlesztők szerint ez azért fontos, mert sokan töltik nyilvános helyeken a kütyüjeiket, ami sebezhetővé teszi őket.

Több nyilvános helyen is elérhetők USB-s töltőállomások, de egy hekkernek nem kerül nagy erőfeszítésébe úgy átalakítani ezeket, hogy hozzáférhessen az adatainkhoz. Az Int3.cc fejlesztése, az USBCondom ezt úgy akadályozná meg, hogy az adatátvitelre szolgáló csatlakozókat kiiktatná az USB porton, de az eszköz továbbra is tölthető maradna.

„Ha már idegen USB-kbe dugdossa a telefonját, legalább ügyeljen a biztonságra” – írják a fejlesztők a hivatalos honlapjukon. Az üzenet valószínűleg célba talált, mert a már legyártott kiegészítőket elkapkodták; az ígéretek szerint mára érkezhet újabb szállítmány. Az eszköz kompatibilis a hagyományos USB-vel, illetve a mini- és mikro-USB-vel is.  • Hírek
  • Bankszámla