Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Az Apple hallgat az előrendelésekről

2013.09.17. 15:44

Az Apple egyértelműen a tömegeknek szánja az iPhone 5c-t. A színes, műanyagból készült mobil az első, amit a cég honlapjára látogatók megpillanthatnak, ráadásul a cégtől merőben szokatlan módon az ár is csábítóan alacsonynak tűnik. Néhány napja elő is lehet rendelni a készüléket, és ilyenkor szokott az Apple diadalittas közleményeket kiadni, hogy már hány millióan rendelték meg az éppen aktuális telefonjukat.

Úgy tűnik azonban, a cég szakít a hagyományokkal, ezúttal nagy a csönd. Pedig az elmúlt három évben, az iPhone 4, iPhone 4S és iPhone 5 esetében lehetett tudni, hogy az első 24 órában mennyi telefon kelt el.

Az iPhone 4-ből hatszázezer darabot adtak el, ez rekordot jelentett, még soha ennyi előrendelés nem érkezett egy nap alatt. A számok azóta folyamatosan nőttek, az iPhone 4S előrendelései átlépték az egymillió darabot, az iPhone 5 pedig ezt is megduplázta.

Az előző években már hétfőn kiadták a számokat, az Apple azonban máig nem szólalt meg. A nagy csend a Wall Streetnek is feltűnt, a részvények megint esni kezdtek. Érdekesség, hogy egyelőre még mindegyik készülékből lehet rendelni, míg a korábbi években néhány modellt egy-két nap alatt elkapkodtak. Persze egyáltalán nem biztos, hogy a kicsi kereslet miatt van ez, az is elképzelhető, hogy az Apple jóval többet gyártatott az iPhone 5c-ből.