Erre izgul a parlament

2013.09.18. 18:58
A BBC szeptember elején kiderítette, hogy a brit képviselők elég masszív pornófogyasztók: a hivatalos adatok szerint a parlamentből több mint 300 ezerszer kattintottak pornóoldalakra. Szerettük volna mi is kideríteni, mi a helyzet nálunk, vajon a nép választott képviselői erkölcsösebbek-e a népnél, tévednek-e erotikus tartalmakra a napi szörfölés közepette. Munkaidőben. Hivatalos választ erre nem kaptunk, de a statisztikáink szerint a válasz bőven igen. Pontosan mit néznek? Részben azt is tudjuk.

Néznek-e pornót a képviselők a parlamentben? Kérdésünk megválaszolására technikailag minden adott: a parlamentnek van saját hálózata, így belülről könnyedén megfigyelhető, mi történik ott. A sajtóosztály szerint azonban csak bejövő internetforgalmat figyelik, „a rosszindulatú behatolási kísérletek és  támadások kivédésere”. A képviselőknek viszont nem árt tudni, hogy figyelnek kifelé is, a honlapok látogatásán túl a teljes levelezési forgalmat.

Tilos, de lehet

Ennek ellenére hivatalos forrásból nem tudtuk meg, végül is néznek-e pornót a parlamentből a képviselők, és ha igen, milyet, mivel Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint „a meglátogatott honlapok felsorolására vonatkozó információk nem minősülnek sem közérdekű adatnak, sem közérdekből nyilvános adatoknak”.

Egyébként a képviselőknek a 6/2009. számú gazdasági főigazgatói utasítás alapján tilos – pornográf, illetve más, a közízlést erősen megsértő oldalak” böngészése. A gyakorlatban mégis csinálhatják: a parlament hálózatában nincs blokkolt oldal, csak azokat tiltják le egy ideig, amikről éppen támadják az országgyűlést.

Csinálják is

Ha már adatokat nem kaptunk, saját eszköztárunkhoz nyúltunk. Mivel a parlamentnek saját hálózata van, és ez kifelé is látszik, saját statisztikáinkban le tudtunk szűrni a magát külön szolgáltatóként azonosító parlamenti rendszerre: ez olyan, mintha arra kerestünk volna rá, mit néznek a UPC-sek. Csak itt tudjuk, hogy képviselők ülnek a vonal másik oldalán (persze azt nem, hogy konkrétan ki).

Kézenfekvő volt, hogy megnézzük az erotikus tartalmakat is felvonultató Velvet számait. Hatalmas adathalmazról van szó, ezért évekre visszamenő pontos adataink nincsenek, viszont egyértelműen látszik, hogy az elmúlt hónapban Orbán Ráhel esküvői fotóira voltak kíváncsiak a legtöbben a parlamentből. Mindenki szégyellje el magát, aki azt hitte, hogy Nikole Scherzinger bikinis képeire, hiszen az csak a második, vagy Miley Cyrus puncijára, hiszen az csak a harmadik.

A honatyák érdeklődése egyébként eléggé szerteágazó: figyelemre méltatták még Liptai Claudia 14 évvel fiatalabb párját, a pucér Lady Gagát, jogszabályalkotási szempontból pedig kihagyhatatlan kattintást jelentett, hogy a svéd strandokon már lehet önkielégíteni. A teljesség igénye nélkül kapott még találatot a 17 éves Bódy Sylvi, más bikinis nők, de az is, hogy összejött a tevepata a Spring Breakers színésznőjének.

És ha már arra jártunk, megnéztük azt is, mit néznek az ügyészségből. Megint szégyellheti magát mindenki, aki rosszra gondolt: az első itt is Ráhel esküvője, a második és harmadik helyen bűnügyekkel összefüggésben lévő cikkek találhatók. A legjobb duci pornósztárok csak a negyedik helyre fért be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport