Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Arab hekkerek törték fel a Tilos weboldalát

2013.09.23. 15:24

Hétfő hajnalban elérhetetlenné vált a Tilos rádió weboldala, és a hírek helyén egy arab videó jelent meg. A negyvenezer követőt számláló tunéziai Fallegah hekkercsoport egy üzentet is hagyott, amiben az állt, hogy minden izraeli szájtot letörölnek az internetről.

A hekkerek nyilvánvalóan eltévesztették az országot, talán az vezette félre őket, hogy az Israel Vibration reggae-zenekar számai is szerepeltek az egyik reggeli adásban.

A tartalmi részt, az évtizedek alatt felépített hangtárat nem tudták letörölni, mondta kérdésünkre Tóth Szabolcs webmester. Csak a weboldalt kell újratelepíteni, amiről rendszeresen készítenek mentést. Mivel nonprofit a rádió, nincs tízfős fejlesztői csapata, emiatt az keresgéli a hibákat, akinek éppen van erre ideje.

Hazai IP-címekről is sokszor érte a Tilos szervereit túlterheléses (DDOS) támadás, de azok nem voltak ilyen sikeresek. Tóth Szabolcs azt is elmondta, írtak az arab hekkereknek, hogy nagyon melléfogtak, és hogy igazán elküldhetnék a támadás során kihasznált hibát, hogy befoltozhassák.