18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egymilliárd dollár felett a GTA5

2013.09.25. 10:33

Valójában nincs abban meglepő, hogy a szeptember 17-én megjelent Grand Theft Auto 5 minden eladási rekordot megdönt, inkább csak az volt kérdés, hány nap kell majd ahhoz, hogy elérje az egymilliárd dolláros eladási álomhatárt. Ma már ezt is tudjuk: három nap kellett neki ehhez, ami annak tükrében igazán döbbenetes, hogy a korábbi csúcstartó Call of Duty: Black Ops 2-nek 15 napra volt szüksége.

A játékot forgalmazó Take-Two Interactive egy nyilatkozatban emlékezett meg a szép teljesítményről, amiben azt írják: a becslések szerint nagyjából ennyi idő kellett ahhoz, hogy az amúgy a legjobb értékelésű játék címét is átvevő gengszterszimulátor négyszeresen visszahozza a fejlesztésére és reklámozására elköltött 265 millió dollárt. Az angliai adatokra alapozva kimondható, hogy a sorozat ötödik része két és félszer jobb startot nyomott, mint az előző, szintén extrém sikeres negyedik rész, illetve az eladási adatokat tekintve jobban indult, mint az összes eddigi epizód összesen.

A népszerűségnek és a forgalomnak látszólag semmi sem árt. Hiába futotta körbe a netet például a kínzásos küldetésről készült videó: fogók és egyéb szerszámok között válogatva választhatjuk ki, milyen módszerrel bírjuk rá az áldozatot arra, hogy elárulja, amit tudni szeretnénk. Kihúzhatjuk a fogát, félig vízbe fojthatjuk, sokkolhatjuk árammal, de akár a térdkalácsát is darabokra törhetjük egy csőfogóval.

GTA V Brutal Torture Scene [No Spoilers]

Szintén furcsa, ahogy a más játékoknál hatalmas botrányt kavaró, alapvető hibák felett átsiklik a játékos közönség: nem érdekelt senkit, hogy a játék Xbox 360-as változatának telepítésével gondok vannak, illetve akkor sem szaladt össze vasvillákkal az internet népe, mikor a garázsban leparkolt, de mégis elveszített autókat hozó hibára fény derült. A Metacritic nevű kritikaösszesítő oldalon a játék 100 pontból átlagosan 97-et kapott a szakíróktól, és 10-ből 8,2-t a játékosoktól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport