3D-ben járhatjuk körül Recsket a neten

2013.09.26. 12:01

Munkatáborok – Ne csak őrizd, gyűlöld is! néven fut a Magyarországon 1945 és 1953 között létesített munkatáborokat bemutató honlap, amit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára készített. A készítők elsősorban az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) internálótáborait és az ottani életet mutatják be.

A honlapon a buda-déli, a kazincbarcikai, a kistarcsai, a recski és a tiszalöki táborokról találhatunk információt. A készítők szerint az itt látható anyagok alapját elsősorban a Történeti Levéltár egy 2012-es kiállításából emelték át. A készítők a honlapon fotókkal illusztrálva mutatják be a politikai rendőrség munkáját, az internálások folyamatát, illetve a táborokat is.

recsk.png

A híres recski munkatáborra a tervezők kiemelt figyelmet fordítottak, még a tábor háromdimenziós modelljét is elkészítették. Megéri telepíteni a futtatáshoz szükséges Unity Webplayert – ezt betöltődés után automatikusan felajánlja –, mivel ilyenkor a Street View-hoz hasonló módon nézhetünk körül a táborban. A kettő között annyi a különbség, hogy itt nem fotókból vágták össze a panorámát, hanem 3D modellt készítettek. Megtalálják a cigarettázó őröket az egyik kerítés melletti épületnél?  • Tippek
  • Személyi kölcsön