Auguszta
-3 °C
2 °C

Ismét csetelhet a szeretőjével!

2013.09.26. 12:16

A GTalk, illetve egyes jelentések szerint a Google Hangouts egy rejtélyes hiba folytán az elmúlt órákban nem feltétlenül annak küldte el az üzeneteket, akinek eredetileg szántuk. A hibáról több külföldi techoldal is beszámolt, de az Index szerkesztőségében is ment félre „Na, jól aludtál?” kezdetű üzenet.

Egyelőre nem látszik, milyen logika volt amögött, kinek küldte el a program az üzenetet, az sem biztos, hogy harmadik félhez, vagyis ismeretlen emberhez nem juthatott el az, amit nem nekik szántunk.

A Google egyelőre megvizsgálta az esetet, és elnézést kér az okozott kellemetlenségekért. A hiba pontos oka nem ismert, de nem lehetetlen, hogy lesz valami köze a GTalkot tulajdonképpen leváltó Google Hangouts közelmúltban kiadott, 1.1.2-es javítócsomagjához. Magyar idő szerint 13:40-kor a hivatalos értesítés szerint a hibát kijavították, a szolgáltatás pedig fokozatosan visszaáll a helyes működésre.

Az eset rávilágít arra, hogy még a legnagyobb IT-cégek legbiztonságosabb szolgáltatásai sem megbízhatóak, annak ellenére sem, hogy milliók használják őket nap mint nap bizalmas adatok továbbítására.

Önnek is félrement üzenete? Vicces vagy tragikus sztorija van erről? Írja meg nekünk!