Halott az iráni kiberhadsereg parancsnoka

2013.10.03. 11:51

A Telegraph szerdán azt írta, hogy valószínűleg megölték az iráni számítógépes hadviselés vezetőjét, Modzstaba Ahmadit. A Forradalmi Gárdához közeli internetes hírportál, az Alborz szerint Ahmadit utoljára szombaton látták élve; a holttestét Teherántól északnyugatra, egy Karadzs melletti erdős területen találták meg.

Egy szemtanú állítólag látta, hogy Ahmadi holttestén két, golyó ütötte seb volt. A helyi rendőrség parancsnoka szerint ketten vettek részt a gyilkosságban, a lövéseket egy motorbicikliről adták le.

A kiberhadsereg Facebook-oldalán megjelent részvétnyilvánítások alátámasztják Ahmadi halálának hírét, de ezt más, független források nem erősítették meg. A téma Izraelben vezető hír lett: a legnézettebb, kettes számú tévécsatorna éjszakai híradójában kiemelt szerepet kapott a hír, amit a kormányközeli Jiszráél Hajóm napilap is címlapsztoriként adott el csütörtökön.

Iránban 2007 óta öt atomkutatóval és a ballisztikusrakéta-program vezetőjével végeztek ismeretlen tettesek. A teheráni rezsim az izraeli külföldi hírszerzést, a Moszadot vádolta az akciókkal.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM