Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Emailben is lehet pénzt küldeni

2013.10.16. 10:58

A bankkártyás vásárlási élménye átalakítása után a pénzes boríték fogalmát értelmezi újra az amerikai Square. Kedden elindult az innovatív pénzügyi szolgáltató Square Cash nevű új alkalmazása, amellyel az Egyesült Államokban az összes kártyatulajdonos emailben tud pénzt küldeni az ismerőseinek.

A rendszer működése pofátlanul egyszerű: írunk egy levelet a barátunknak, beleírjuk a tárgyba az átutalni kívánt összeget, és felvesszük a címzettek közé a cash@square.com címet. Ennyi az egész. Az első használat során a Square weboldalán be kell írni a bankkártyánk számát, de ez messze nem olyan bonyolult, mint mondjuk a Mastercard Mobile regisztrációs folyamata, vagy hozzáférést szerezni a saját bankunk online szolgáltatásához (ami, valljuk be őszintén, kellemetlenül macerás tud lenni). A Square nem hoz létre számlát, nem kell alkalmazást letölteni, ismerősök listáját kezelni vagy elkérni a barátok bankszámlaszámát.

Mivel a pénzküldő rendszer szélsőségesen egyszerű, felmerül a biztonság kérdése. Hiszen a hekkerek a rendelkezésükre álló programokkal meg tudják hamisítani a levélküldő rendszert, hogy a nevünkben pénzt küldjenek maguknak. A Square azonban állítja, hogy teljesen biztonságos a rendszere, a levelezési rendszerek ma létező struktúrája eléggé megbízható ahhoz, hogy akár pénzt is küldhessünk rajta.