Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Késik az Intel fontos processzora

2013.10.16. 09:32

Az Intel kismértékben felülmúlta a piaci elemzők várakozásait a harmadik üzleti negyedévben elkönyvelt nyereségével, a profitja azonban kevesebb volt, mint egy évvel ezelőtt. A világ vezető csipgyártója abban bízik, hogy az eszközök akkuját kímélő Haswell processzorok fellendítik a forgalmát az év utolsó negyedévében.

A világ legnagyobb processzorgyártójának adózás utáni nyeresége 2,95 milliárd dollár, részvényenként 58 cent lett, ami egy évvel ezelőtt még 2,97 milliárd dollár volt. Szakértők kisebb, részvényarányosan 53 cent profitot vártak a szeptember végén záródott három hónapra. A cég bevétele 13,48 milliárd dollár volt, szemben a tavalyi harmadik negyedév 13,46 milliárd dollárjával.

Már készül a processzorok következő generációját képviselő Broadwell csip, a már említett Haswell utódja, de technikai nehézségek miatt körülbelül három hónapot fog késni a bevezetése. A 14 nanométeres gyártástechnológiával épülő Broadwell csipek még így is messze a riválisok megoldásai előtt járnak, tehát a késés nem igazán befolyásolja majd az Intel eladásait. A cég a csipgyártásban körülbelül két évvel a riválisai előtt jár, tehát nem kell attól tartania, hogy megelőzik.