Auguszta
-3 °C
2 °C

A Microsoft alapítója szerint is fel kellene darabolni a céget

2013.11.05. 09:21

Érdekes fejlemény történt a Microsoft jövőjéről szóló vitában. Szinte nincs olyan magát valamire tartó elemző vagy befektetési cég, amely ne mondta volna el a véleményét arról, mit kellene tennie a következő vezérigazgatónak. Most megszólalt Paul Allen, a Microsoft alapítójának a befektetési háza, ők azt javasolják, hogy darabolják fel a céget.

Ebben maga Paul Allen is egyetért: szerinte a következő vezérigazgatónak külön kellene választania a lakossági üzletágat, a hirdetési ágazatot és az Xbox részleget. Paul Ghaffari befektetési tanácsadó mondta el Paul Allen véleményét, ő kezeli a társalapító 15 milliárd dolláros magánvagyonát is.

A javaslat indokaként azt jelölte meg, hogy a Microsoft bevételének túlnyomó része még ma is szoftver eladásokból származik. Az egyébként jól teljesítő keresőpiac és konzoleladások elmaradnak ettől. A szétdarabolással azt akarják, hogy az erősségeikre koncentráljanak. Még azt sem tartják lehetetlennek, hogy teljesen kiszerveznek vagy elhagynak egyes üzletágakat.